top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıceylan alkan

Baharatların Birbirleriyle Müthiş Uyumu


Hangi baharatlar birbirleriyle uyumludur? Tarzında başlıkların da sıklıkla yöneltilmeye devam ettiğini görüyoruz. Yemeklerin lezzetini ortaya çıkaran en önemli faktör, hiç kuşkusuz baharatlar olmuştur. Yemek yaparken baharat çeşitleri kullanımına sıklıkla yer vermeniz, lezzetin artmasına yardımcı olacak faktörlerden bir tanesidir.


Özellikle de sarımsakla hangi baharatlar kullanılır? Tarzında soruların günden güne çoğalmaya devam ettiğini de görüyoruz. Sarımsaklı bir yemek yapmak istiyorsanız, hemen hemen bütün baharat türlerini kullanmanız mümkün olacaktır.


Ancak tatlı bir tat bırakan baharat türleri, sarımsakla kullanıldığında size fazla keyif vermeyebilir. Sarımsak keskin bir lezzet olduğu için, daha mayhoş ve belirgin bir lezzet kullanmanız sarımsakla daha iyi bir uyum yakalamanıza da yardımcı olacaktır.




Bu nedenle sarımsak ile en sık kullanılan baharat türleri, genellikle; isot, pul biber, kekik ve kara biber tarzına baharatlar olmuştur.


Fırın Yemeklerinde Hangi Baharatlar Kullanılır?


Tencere yemekleri yapmaktan sıkılan kişilerin büyük bir kısmı, fırında yapılan yemek tariflerini sık sık araştırmaya başlamışlardır. Bu nedenle fırın yemeklerine konulan baharat türleri de en sık sorulan sorulardan bir tanesi olmaya başlamıştır.


Fırın yemeği yapıyorsanız birçok farklı baharat kullanmanız mümkün olacaktır. Tencere yemeklerini yaparken kullanmaya devam ettiğiniz baharatların hepsi fırın yemeklerinde de rahatlıkla kullanabileceğiniz şekildedir. Ancak fırın yemeği yaparken baharat kullanımını abartmamanız sizin için daha doğrudur. Aksi takdirde yapmış olduğunuz yemeğin kurumasına neden olabilirsiniz.


Pul biber, nane, isot ve tuz gibi baharatlar fırın yemeklerinde de en sık karşımıza çıkan baharat türlerinden bir tanesi olmuştur. Özellikle de fırında köfte yapmak istiyorsanız, malzeme listenizin içinde mutlaka isota yer vermelisin.


İsot, özellikle de köfte tariflerinin vazgeçilmez ürünlerinden bir tanesi haline gelmeyi başarmıştır. Köfteye kattığı keskin ve büyülü lezzetle birçok kişi tarafından sevilen isot baharatını, köftelerinize koyarken kullanımını çok abartmamanızda da fayda vardır.


Özellikle de pişirilen yemek türlerinde, baharat kullanımını abartırsanız yemekten daha çok baharat tadını alırsınız. Bu nedenle yemeklerinizi ölçülerinize uygun bir şekilde yapmanız yemeklerinizin daha güzel ve daha lezzetli bir şekilde pişmesine olanak sağlayacaktır.

3 görüntüleme0 yorum
Yazı: Blog2_Post
bottom of page